КЗ "Іллінецький ЗДО №2 "Пролісок"
місто Іллінці, Вінницька область

Встановлення пожежної сигналізації в «Проліску»

Створення безпечного освітнього середовища – найважливіше завдання та головна умова функціонування закладу дошкільної освіти. Надзвичайні безпекові ситуації, в яких доводиться працювати ЗДО останні роки, вимагають удосконалення та оновлення системи роботи з охорони життя та здоров’я дітей.

 Встановлення пожежної сигналізації – одна із умов створення сучасного безпечного освітнього простору.

В КЗ «Іллінецький ЗДО №2 «Пролісок» встановлено пожежну сигналізацію та заклад має можливість підвищити рівень безпеки життєдіяльності усіх учасників процесу.

Таку можливість «Пролісок» отримав завдяки співпраці у 2022 – 2024 роках із Благодійною організацією «Міжнародний благодійний фонд «Руки друзів». Представники фонду вивчили ситуацію та умови діяльності закладу і погодили виконання робіт.

Загальна вартість робіт становить 1 254 833, 29 грн. (один мільйон двісті п’ятдесят чотири тисячі вісімсот тридцять три гривні 29 коп.). Проєкт фінансується Федеральним Міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ).

Встановлена система включає в себе такі складові:

Система пожежної сигналізації;

Система централізованого пожежного спостерігання;

Система керування евакуюванням (в частині оповіщення про пожежу та покажчиків напрямку евакуювання);

Система протидимного захисту.

          

У 2022 – 2023 роках виконувались роботи по узгодженню умов, створенню проєкту, проходження експертиз та проведення тендерних процедур. Усі заходи проводились Благодійним фондом (крім оплати проходження експертизи проєкту).

Безпосередні технічні та будівельні роботи, згідно укладених договорів, проводились із січня по березень 2024 року.

Встановлена протипожежна система підключена до загальної системи і автоматично здійснює оповіщення також і про повітряні тривоги, завдяки чому в будь якому куточку закладу чути сигнал про повітряну тривогу.

Випробувати вперше систему у закладі працівники та діти мали нагоду при проведенні начальником 2 ДПРЗ  ГУ ДСНС України  у Вінницькій області полковник служби цивільного захисту Дмитром Харченком,  разом  із представниками Управління реагування на НС  ГУ ДСНС України у Вінницькій області, 8 березня 2024 року навчально-методичних зборів із відпрацюванням гасіння умовної пожежі у  КЗ "Іллінецбкий ЗДО №2 "Пролісок".

Важливим є те, що сигнали тривоги подаються вербально, називаються види тривоги та дії, які необхідно виконати. Попередньо було ознайомлено працівників та дітей про принцип дії та складову системи. Усі учасники освітнього процесу спостерігали за виконанням робіт та встановленням кожного елементу, тому були обізнані та підготовлені до початку використання усіх складових системи.

Для дітей три дні проводились тренувальні включення різних сигналів, діти знали, де розташовані гучномовці, як вони працюють, призвичаїлись до «голосу та тембру» системи і тепер спокійно сприймають сигнал та діють відповідно до вказівок.

Навчити дітей діяти у різних безпекових ситуаціях – завдання освітнього закладу, а встановлення такої сучасної системи пожежної сигналізації забезпечить підвищення ефективності та результативності роботи.

« повернутися до списку новин

КЗВО

ДСЯО

МОН

Іллінці:
Погода
Календар свят України. Граматика української мови

Логін: *

Пароль: *